BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

23 juli 2014 @ 10:06 door | 2 reacties

De Zomerschool is begonnen

Vorige week is, op de Combinatie in Vlissingen, de Zomerschool weer begonnen. Leerlingen (53) van verschillende basisscholen in Vlissingen gaan vrijwillig vier weken naar school. De Zomerschool is bedoeld voor Vlissingse kinderen uit groep vijf tot en met acht die kampen met een leerachterstand. Vorig jaar gingen ruim vijftig kinderen de hele zomer vrijwillig naar school om terugval in hun schoolprestaties te voorkomen. Dit jaar is iedere donderdagochtend de mediatheek open en mag ik daar de post bemannen.

Rustig
Afgelopen donderdag was de eerste ochtend, een rustige ochtend voor mij, ik had hulp gekregen van onze nieuwe collega Krijn. We hoorden de kinderen wel, maar zagen niemand…. Dan maar boeken rechtzetten en Krijn uitleg geven over ons computerprogramma en het uitlenen van boeken.

Volop uitleningen
Om 10.30 uur was het gedaan met onze rust, de leerlingen kwamen boeken lenen! In groepjes van 15 kwamen ze de mediatheek binnengestormd. Gelukkig namen ze ook nog iets mee! De eerste uitleenochtend resulteerde in 90 uitleningen. Aanstaande donderdag gaan we bekijken wat ze echt gelezen hebben en of de boeken bevallen zijn.

Mediatheek-les
Voor donderdag 24 juli staat er een ‘mediatheek-les’ op het programma, waarbij groep 5 en 6 een uurtje naar de mediatheek komen. Waar de ‘les’ over gaat verklap ik nog niet, misschien lezen ze hier wel mee….

Wordt vervolgd!

Auteur

Rubrieken Educatie, Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

2 thoughts on “De Zomerschool is begonnen

  1. […] Ik heb beloofd een vervolg te schrijven over de zomerschool…. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA