BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 augustus 2014 @ 08:00 door | 2 reacties

Leerzame KBenP Zomerevent

Vorige maand was het jaarlijkse KBenP Zomerevent, namens de bibliotheek mocht ik hier naartoe. De KBenP Groep is een brede, innovatieve dienstverlener, die gespecialiseerd is in ‘informatie op orde’. Ruim 400 informatieprofessionals uit Nederland kwamen bijeen om verschillende sessies bij te wonen.

Ochtendprogramma
Het ochtendprogramma werd verzorgd door GO-opleidingen. Hierbij moest gekozen worden uit de workshop ‘Storytelling’ of het volgen van zes verschillende sessies over: ‘open data’, ‘Big Data’, ‘Content Curation’, ‘Social Intranet’ en ‘Nieuwe en Social Media’. Een leerzame, inspirerende ochtend.

Middagprogramma
Na de lunch en een bezoekje aan de informatiemarkt begon het middagprogramma, welke verzorgd werd door KB en P. Voor mij begon het programma met het volgen van een sessies over: ‘iAdress’: Persoonlijke gegevens zijn hot en het overzicht erop in de digitale wereld steeds complexer. Hoe krijgt de consument weer grip op zijn gegevens in de digitale wereld? Is een beloning voor het delen hiervan niet op zijn plaats? iAddress is het platform dat dit voor het individu mogelijk maakt.

Daarna volgde een vermakelijke sessie over de juridisering van de informatiemaatschappij, waarbij Arnoud Engelfriet vragen beantwoordde over hoe praktisch om te gaan met online wet- en regelgeving. Als laatste sessie stond ‘de digitale assistent’ op het programma. Deze sessie ging over het zoeken en vinden van digitale informatie.

Een leerzame, leuke dag welke afgesloten werd met een heerlijke barbecue aan het Scheveningse strand!

Auteur

Rubrieken Overige

Trefwoorden

Reageren

2 thoughts on “Leerzame KBenP Zomerevent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA