BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 augustus 2014 @ 08:30 door | 1 reactie

Nieuw: reisgidsen en tijdschriften in de VakantieBieb

De VakantieBieb-app heeft deze zomer een erg gevarieerde collectie. Wat het echt tot een cadeautje maakt. Vorig jaar zaten er alleen romans en jeugdboeken in. Nu zijn er ook taal- en reisgidsen en tijdschriften voor verschillende doelgroepen toegevoegd.

Libelle Zomer Lees Special
Ik heb de zomereditie van de Libelle gedownload. Die is erg uitgebreid met 100 pagina’s.  De Zomer Lees Special is anders dan het weekblad. Er staan geen advertenties, reportages of columns in. Het zijn allemaal ontroerende verhalen over het thema liefde. Bijvoorbeeld Marieke, die jarenlang alleen was met haar twee dochters. En vervolgens haar grote liefde ontmoette en met hem vertrok naar Portugal. Maar ook over Sofie, wiens broer is vermist en waar geen spoor van wordt gevonden.

Leuk om bijvoorbeeld op het strand te lezen. Op de Iphone is het redelijk te zien. Maar lezen op een tablet is aan te raden. Ten eerste om de mooie foto’s beter te kunnen zien. En op de tablet hoef je minder in te zoomen en het geeft meer het echte ‘tijdschriftgevoel’. Ook zijn de bestanden vrij fors. Het downloaden van de digitale tijdschriften duurt op mijn telefoon al gauw een paar minuten.

Spaanse taalgids
De taalgidsen zijn juist weer ideaal voor op je telefoon. Afgelopen vakantie sjouwde ik het Spaanse taalgidsje nog overal mee naartoe. Maar je telefoon heb je vaak toch al bij je! Je opent in de app de taalgids en je kunt direct naar de woordenlijst gaan. Zit je in het restaurant en je vraagt je af wat sopa de tortugas zijn? Klik op het hoofdstukje in het restaurant en je krijgt de menukaart al snel in beeld. Dan blijkt dat je schildpadsoep besteld hebt…

Een tip: download de VakantieBieb-app op de tablet voor de tijdschriften en romans. En download de app ook op je telefoon voor de taal- en reisgidsen.

Bekijk hier alle titels van de VakantieBieb-app.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden , , ,

Reageren

One thought on “Nieuw: reisgidsen en tijdschriften in de VakantieBieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA