BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 september 2014 @ 15:34 door | 2 reacties

Hulp bij het lenen van e-books

De Bibliotheek leent nu meer dan 7000 e-books uit aan leden. Veel leden willen graag ontdekken hoe het is om digitaal te lezen. Via de Bibliotheek is dat een ideale manier, want dat is gratis en legaal. Maar niet iedereen kan dat altijd direct zelf.

Hulp bij het lenen
Wie nog niet goed weet hoe dat nu eigenlijk moet, of een beetje huiverig is om het zelf te proberen is bij de Bibliotheek natuurlijk van harte welkom met vragen. Aan de balie hebben wij er niet altijd tijd voor om u direct uitgebreid te helpen. Daarom organiseren we bijeenkomsten. Zo was er afgelopen zaterdagmiddag een speciaal E-bookcafé in Bibliotheek Vlissingen. Twee medewerkers hielpen iedereen die een vraag had over het lenen van e-books via de bibliotheek.

Verspreid over de middag kwamen er zo’n acht mensen langs met een vraag. Zij hadden voornamelijk moeite met het aanmaken van een webaccount voor het e-bookplatform of het plaatsen van de e-books op de e-reader. Onze collega Ricardo, kreeg deze middag hulp van Ruben. Zij konden het met zijn tweeën gemakkelijk af en konden iedereen dan ook voorzien van de juiste ondersteuning. Hopelijk kunnen ze vanaf nu zelfstandig e-books lenen en lezen via de Bibliotheek!

Digitaal inloopspreekuur
Kon u er nou niet bij zijn? Kom dan eens naar DigiDesk, iedere laatste donderdag van maand. Hier kunt u ook terecht met al uw andere vragen over digitale apparaten.

Uitbreiding DigiDesk
Het blijkt steeds weer dat er behoefte is aan ondersteuning op digitaal gebied want keer op keer, komen er heel wat mensen op onze bijeenkomsten af. Wij zijn daarom nu bezig om deze dienstverlening uit te breiden zodat u (veel) vaker dan eens per maand bij ons terecht kunt.

Reageren

2 thoughts on “Hulp bij het lenen van e-books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA