BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

8 september 2014 @ 13:42 door | 2 reacties

Opening schoolbibliotheek op VSV

Alle boeken zijn weg! De boekenwurm (de man valt gelijk op in zijn groene pak) gaat in de vroege morgen op onderzoek uit en ziet een aantal docenten de paar boeken die er nog zijn lezen op het schoolplein. Het is vrijdag 5 september en op basisschool de VSV wordt een nieuwe bibliotheek geopend.

Het is de elfde bibliotheek die Bibliotheek Vlissingen opent op een basisschool. Hierdoor bereikt de bibliotheek het overgrote deel van de Vlissingse leerlingen ter ondersteuning van het taal- en leesontwikkeling.

De officiële opening
Schooldirecteur Dhr. Nagtegaal staat voor de ingang, die volledig dichtgeplakt is met boekenposters. “De boeken zijn niet weg! Hierachter schuilt een nieuwe bibliotheek vol met schitterende boeken”, vertelt hij de ruim 200 kinderen van de VSV. Dhr. Nagtegaal overhandigt aan onze directeur Kees Hamann een grote symbolische sleutel en hij prikt de boekenposters ermee door. De schoolbibliotheek is geopend!

Theaterverlichting
De leerlingen stormen naar binnen om de nieuwe schoolbibliotheek te bewonderen. Er is werk van gemaakt. In het midden van de aula staan de biebkasten als wagons opgesteld en is de theaterverlichting ingezet om de nieuwe bieb mooi uit te lichten. Uit de geluidsboxen komt het Kinderen voor Kinderenliedje ‘Boekenwurm’. De leerlingen zien de nieuwe bieb en gaan naar hun klas.

De aandacht
Illustrator Richard Verschraagen is uitgenodigd om workshops te geven aan alle klassen, te beginnen bij de kleuters. “Er is vandaag een nieuwe bibliotheek vol met boeken geopend en wat doen we met boeken?” vraagt Richard. “Houden” en “Verkopen” zijn de eerste kinderreacties.

De kleintjes krijgen les over tekeningen in boeken. Hij tekent een hondje op het bord en laat zien dat je verschillende emoties erin kan tekenen. De kids vinden het allemaal erg grappig. Richard gaf voor zijn werk als illustrator jaren les op een basisschool. Dit was te merken, hij had een dik half uur de aandacht van de ongeveer 30 kleuters. Niet slecht!

Yes!
In de gangen kom ik Julian (11 jaar) tegen. Hij ziet de opening van de bibliotheek op zijn school als iets zeer positiefs. “Kinderen gaan vaker en beter lezen. Zelf kom ik regelmatig in de bibliotheek, maar nu de boeken hier liggen is dat wel makkelijk natuurlijk!” Voor de zomervakantie hoorde Julian al van de komst van de nieuwe bibliotheek. Wat hij toen dacht? “Yes!”

Bekijk het fotoverslagje van de opening op de VSV-site.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Educatie

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Opening schoolbibliotheek op VSV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA