BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

29 september 2014 @ 15:51 door | 2 reacties

Verhalenwedstrijd Koude Oorlog

De Brabantse Bibliotheken organiseren in samenwerking met Erfgoed Brabant een verhalenwedstrijd over de Koude Oorlog, onder de naam De Vergeten Oorlog. Iedereen kan meedoen met een spannend, mooi of ontroerend verhaal over deze periode (1945-1991). Heb je zelf geen verhaal?  Vraag eens in je omgeving. Misschien kunnen anderen je inspireren en kun je hun verhaal optekenen.

Winnaar
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en nomineert een aantal verhalen. Deze worden opgenomen in een herinneringspark in Wanroij, waar ook een Mobilisatiecomplex ligt. Uit de genomineerde schrijvers wordt één winnaar gekozen die een onderscheiding én een bijzondere prijs ontvangt. Dit is een maaltijd met een door de winnaar gekozen select gezelschap op een locatie die een speciale rol heeft gespeeld in de Koude Oorlog. Tijdens deze belevenis schuift een bekende van weleer aan om zijn/haar ervaringen met je te delen. Wie? Dat blijft nog even geheim.

Voorwaarden
Iedereen die al een account heeft bij Nederland Schrijft kan inloggen en direct een verhaal plaatsen of een nieuw verhaal aanmelden. Op de website van Nederland Schrijft staan de verdere instructies. Heb je nog geen account bij Nederland Schrijft, maak dan een account aan via deze link en plaats direct je verhaal. Je kunt je verhaal ook mailen naar: m.devries@cubiss.nl.

Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan het filmpje over het Mobilisatiecomplex in Wanroij.

Lees de regels en voorwaarden van de wedstrijd op de website van Nederland Schrijf. Je kunt tot en met 9 oktober meedoen. Heel veel succes!

 

Auteur

Rubrieken Algemeen, Overige

Trefwoorden , ,

Reageren

2 thoughts on “Verhalenwedstrijd Koude Oorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA