BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 november 2014 @ 08:00 door | 1 reactie

Van analoog naar digitaal

Overgang
Inmiddels ben ik alweer ruim dertien jaar werkzaam als medewerker Klantcontact bij onze bieb. Het meest in het oog springend in die afgelopen periode is de overgang van het lezen van boeken ter ontspanning en als naslagwerk naar het digitale lezen en het gebruik van zoekmachines als Google.

Helder
Aanvankelijk bestond mijn werk voornamelijk uit het innemen en uitlenen van stapels boeken, cd’s en video’s. Wij zaten toen bij binnenkomst in de bibliotheek aan de linkerzijde in het door ons zogenoemde ‘frietkot’. Wellicht kunt u zich deze periode nog helder voor de geest halen. Na enige jaren op deze wijze te hebben gewerkt deden de twee uitleen units en de inname robot zijn intrede. Zo kwam er een einde aan het in de volksmond zogenoemde ‘inschrijven’ en ‘uitboeken’ van media.

Tweeledig
Een voor mij als medewerker tweeledige ontwikkeling. Enerzijds natuurlijk een verdieping van het werk omdat we nu meer begeleidend en educatief met onze klanten bezig zijn. Aan de andere kant een verarming omdat er domweg minder klanten te begroeten zijn in de bibliotheek. Velen zijn blijkbaar nog steeds in de vooronderstelling dat wij als bieb louter gericht zijn op het uitlenen van media. Niets is echter minder waar. Wij zijn ‘de’ informatieplek in Vlissingen en Oost Souburg voor al uw vragen en informatieverstrekking over en op de digitale snelweg. Verder doen wij veel aan leesadvies, begeleiden en onderrichten van het gebruik van e-books, tablets, laptops etc. Neem eens een kijkje op onze website www.bibliotheekvlissingen.nl voor alle informatie over cursussen, advies, openingstijden, abonnementen etc.

Welkom
Ik nodig u van harte uit voor een vrijblijvend bezoek aan onze bibliotheek te Vlissingen of in Oost Souburg. Wij zijn u graag van dienst. Ook voor zomaar wat te lezen in de dagelijkse kranten of actuele tijdschriften aan de leestafels bent u zeer welkom.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Overige

Trefwoorden ,

Reageren

One thought on “Van analoog naar digitaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA