BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

18 december 2014 @ 11:02 door | 2 reacties

Ehb, O ehb…O…

Laatst mocht ik voor mijn werk samen met een collega een cursus Bedrijfshulpverlening volgen bij het trainingscentrum in Vlissingen. We hebben geleerd hoe we branden moeten blussen en voor het geval dat niet zou slagen, hoe we het pand moeten ontruimen. En we leerden natuurlijk eerste hulp bij ongelukken te verlenen. We zijn beiden geslaagd. En niet voor niets. Kort geleden viel er een bibliotheekbezoeker neer. Mijn collega handelde precies volgens het boekje; ze nam gelijk de defibrillator mee naar de patiënt, legde de man in de stabiele zijligging en liet anderen 112 bellen en de ambulance opwachten. Kortom: u kunt rustig flauwvallen in de bibliotheek, een prettig idee nietwaar?

EHBO-lied
Ik ben niet zo’n held als mijn collega. Wel vind ik dat ik, net als eigenlijk iedereen, hartmassage moet kunnen geven en mond op mond beademing als dat moet. Maar ik hoop met heel mijn hart, dat het nooit moet. Hoe zou ik handelen in zo’n situatie? Al dit gepieker over ernstige en minder ernstige medische zaken die in het leven kunnen voorvallen deden mij denken aan het EHBO-lied van Herman Finkers. Niet dat het op mij van toepassing is, maar leuk is het wel. Misschien herkent u het refrein:

EHBO is mijn lust en mijn leven.
EHBO, mag ik de pleisters even?
’t Is enig in zijn soort, het heeft mij altijd al bekoord.
Ehb, O ehb, O daarvoor doe ik een moord.

Speciaal voor mijn collega is het hier (deels) te horen:

 

Gedicht
Wilt u het hele gedicht lezen? Het is afkomstig uit ‘Poëzie zo moeilijk nie: verzamelde verzen‘ van Herman Finkers en is te leen in de bibliotheek. Het is natuurlijk ook te leen op CD. En mocht u interesse hebben in eerste hulp maar niet gelijk een cursus willen volgen, ook daar hebben we het één en ander over te lezen.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Overige

Trefwoorden ,

Reageren

2 thoughts on “Ehb, O ehb…O…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA