BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

23 januari 2015 @ 08:00 door | 3 reacties

Twitter wedstrijd Poëzieweek

‘Toen ik je voor het eerst zag begon mijn gitaar spontaan het hoogste lied te zingen’. Deze tweet ontsprong uit mijn gedachten deze week toen ik werd gevraagd door een collega een tweet te produceren voor onze aanstaande twitter wedstrijd.

Liefde en zingen
In het kader van de Nationale Gedichtendag roepen we u allen op om gedichtjes te twitteren. Het thema is: ‘met zingen is de liefde begonnen’. Wat zou je iemand die je graag mag binnen 140 tekens toedichten? De thema’s liefde en zingen moeten in de tekst voorkomen maar deze hoeven niet letterlijk als zodanig terug te komen. U heeft dus de vrije hand en deze thema’s dienen louter als inspiratie voor een fraaie tweet.

Twee zaken
Toen deze collega mij vroeg om een tweet te verzinnen en het thema ‘met zingen is de liefde begonnen’ voorlegde moest ik direct aan twee zaken denken, namelijk: mijn vrouw en het feit dat ik als gitarist al dertig jaar actief ben op podia door het gehele land. Dus ‘liefde’ en ‘muziek’. Zaken waarmee ik dagelijks (gelukkig) wordt geconfronteerd. Zo had ik in no-time mijn voorbeeld tweet te pakken. De eerste keer dat ik oogcontact met mijn vrouw had stond ik namelijk gitaar te spelen op een podium tijdens een optreden!

Inspiratie
Ik hoop dat de bovenstaande anekdote inspireert om massaal uw tweets naar ons toe te sturen. Zie hiervoor de spelregels voor uw inzending. De inzendtermijn loopt van 29 januari tot en met 4 februari 2015. De winnaar wordt op Valentijnsdag 14 februari bekendgemaakt en wint een bioscooparrangement voor twee personen bij Cine City.

Alle inzendingen worden tijdens de Poëzieweek getoond op een beeldscherm in de Bibliotheek.

Ik wens iedereen heel veel succes !

Auteur

Rubrieken Activiteiten, Poëzie

Trefwoorden , ,

Reageren

3 thoughts on “Twitter wedstrijd Poëzieweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA