BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 februari 2015 @ 08:00 door | 3 reacties

“Welkom, wij zijn open!”

Met deze kreet willen wij graag laten weten dat de Bibliotheek in Souburg open is! Voor het lezen van een krantje, het lenen van de nieuwste boeken, het maken van een kopietje, het meenemen van een busboekje, het praatje aan de leestafel, gratis wifi.  Kortom; de dienstverlening die u van ons gewend bent.

Sinds een aantal maanden komt het steeds vaker voor dat klanten, maar ook niet- klanten, denken dat wij gesloten zijn. Niets is minder waar, we zijn ondanks de vele geruchten nog steeds open.

Oorzaak
De oorzaak van deze geruchtenstroom komt omdat de gemeenteraad van Vlissingen besloot in het najaar van 2014 een reeks van bezuinigingen door te voeren.  Dit om de stad weer financieel gezond te maken. Een groot deel van die bezuinigingen treft de culturele sector. De bibliotheek staat met ingang van 2016 voor een korting van 1,1 miljoen euro, ofwel 60% van ons huidige budget. Gevolg was dat de media in diverse kranten en weekbladen al berichtte: Bibliotheek in Souburg sluit! Er werd zelfs al een datum van 1 januari 2015 in vermeld, vandaar alle verwarring.

Opdracht
Er wordt nu nagedacht hoe de Bibliotheek de bezuinigingsopdracht gaat uitvoeren. Alle partijen hebben voor ogen het publiek zo goed mogelijk van dienst te zijn, maar dat moet voortaan met een sterk verkleind budget. Voor de zomer van 2015 moet de gemeenteraad inzicht krijgen in de consequenties van de bezuinigen op de bibliotheek. Daarmee komt duidelijkheid in het wel of niet sluiten van de filialen. En welke alternatieven we kunnen aanbieden.

Open
Kortom: Welkom, wij zijn nog gewoon geopend en zetten de dienstverlening voorlopig voort.
Na de zomer wordt meer bekend over de gevolgen van de bezuinigingen voor bibliotheek Oost-Souburg.

Openingstijden Bibliotheek Oost-Souburg

Reageren

3 thoughts on ““Welkom, wij zijn open!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA