BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

5 juni 2015 @ 08:00 door | 2 reacties

Juni – Maand van het Spannende Boek

Juni – De Maand van het Spannende Boek is weer begonnen. Een themamaand om de literaire genres van ‘spannende boeken’ (detectives, thrillers) te promoten. In de bibliotheek in Oost-Souburg staat een uitgebreide tentoonstelling over het thema politie. Om plaats te maken in de kasten voor nieuwe spannende boeken, hebben we een hoek ingericht met afgeschreven thrillers en detectives. Deze boeken zijn voor een prikkie de hele maand van het Spannende Boek te koop, zolang de voorraad strekt!

Thema politie 
In de Maand van het Spannende Boek staat ditmaal niet de dader centraal maar de misdaadbestrijder: de politie. In de misdaadliteratuur speelt de rechercheur een essentiële rol, zozeer zelfs dat politiemannen als De Cock, Maigret, Martin Beck, Wallander, Morse en Thomas Lynley deel uitmaken van ons collectieve geheugen, al of niet gestimuleerd door boekverfilmingen. Deze politiemannen zijn gedreven, cynisch, nors, eigenwijs en vaak alleenstaand. Daarin doen hun vrouwelijke collega’s als Barbara Havers en Sarah Lund niet voor hen onder.

Het politiekorps brengt soms zelf misdaadschrijvers voort zoals Appie Baantjer, Simon de Waal, Joop van Riessen, Carina van Leeuwen en niet te vergeten Janwillem van de Wetering (het 8ste boek uit de serie Grijpstra en De Gier was in 1980 het Boekenweekgeschenk).

Bibliotheektipper
Nieuw is de Spannende Zaken Bibliotheektipper. Hiermee kun je een boekadvies op maat aanvragen. Benieuwd welk boek het beste aansluit bij jouw voorkeuren? Doorloop dan de vragen van Boekentipper. Er is keuze uit honderden thrillers.

Thrillers verzameld
Alles draait om ‘politieverhalen’ in boeken tijdens deze spannende maand, van 29 mei tot en met 30 juni. Ook in Bibliotheek Vlissingen haal je je hart op bij de thrillers en misdaadverhalen die we verzameld hebben. Bekijk een selectie van de nieuwste titels op onze website.

We wensen je veel leesplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

2 thoughts on “Juni – Maand van het Spannende Boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA