BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

1 september 2015 @ 08:00 door | 5 reacties

Boek of film by the sea?

Inhakend op het 17e Zeeuwse internationale filmfestival Film by the Sea (11 t/m 20 september) staat er in Bibliotheek Oost-Souburg vanaf 7 september een grote themapresentatie van de mooiste boekverfilmingen. Hierin komen alle genres aan bod; van thriller tot dierenverhaal en van biografie tot drama. Wie liever leest dan film kijkt, kan kiezen uit het enorme aanbod. Kijk je liever thuis met een bak popcorn in de luie stoel een film? Raadpleeg dan de catalogus. De meeste boekverfilmingen kun je gratis reserveren.

Film by the Sea
Het filmfestival Film by the Sea is ontstaan in 1999. Het biedt zowel voorpremières van de grote commerciële films als arthousefilms die nog geen distributeur in Nederland hebben. Buiten het festival om tonen de bioscopen in Vlissingen en Terneuzen regelmatig nieuwe films als voorpremière.

Het Vlissingse filmfestival trok de laatste edities ongeveer 45.000 bezoekers per jaar. In 2003 en 2004 diende Scheveningen als dependance, zonder veel succes. In 2011 en 2012 was Terneuzen als tweede locatie aan het festival toegevoegd, maar ook daar sloeg het niet aan. Drijvende kracht achter het evenement is vanaf het begin artistiek directeur Leo Hannewijk. Hij was van 2009 tot en met 2011 ook verantwoordelijk voor het International Film Festival Breda.

Still Alice beste boekverfilming 2015
Still Alice is winnaar van de Parel; dé publieksprijs voor de beste boekverfilming van het afgelopen jaar. In juli kon gestemd worden op één van de genomineerde boekverfilmingen of een boekverfilming naar keuze. Still Alice is geregisseerd door Richard Glatzer en Wash Westmoreland. De film is gebaseerd op het boek Still Alice van Lisa Genova. In het Nederlands uitgegeven onder de titel Ik mis mezelf.

Op 18 september 2015 wordt de Parel uitgereikt tijdens Film by the Sea. Andere genomineerde films zijn: Most wanted man, De Surprise, Gone Girl, Loin des hommes en Wild. Deze zes films worden vertoond tijdens Film by the Sea 2015.

Jarig Vlissingen geeft vrijkaarten weg
De gemeente Vlissingen geeft op haar Facebookpagina kaarten weg voor Film by the Sea. Ze doet dat vanwege haar 700-jarig bestaan. Inwoners kunnen onder meer kaarten winnen voor het openingsgala op vrijdag 11 september, de spijkerbroekenpremière met de film Schone Handen op zaterdag 12 september en de Kindermiddag met Paul van Loon op woensdag 16 september. Tot en met vrijdag verschijnt er elke dag een nieuwe actie op de pagina. Meedoen kan tot en met maandag 7 september. De winnaars worden de dinsdag erna bekend gemaakt.

Ik wens jullie veel kijk- en leesplezier!

Auteur

Rubrieken Nieuws, Overige

Trefwoorden ,

Reageren

5 thoughts on “Boek of film by the sea?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA