BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

22 september 2015 @ 08:00 door | 2 reacties

Symposium ‘Vlissingen en Ondernemen’

Gemeentearchief Vlissingen en Bibliotheek ’t Spui organiseren een derde symposium in het kader van Vlissingen 700. Het thema is ‘Vlissingen en Ondernemen’. Het symposium is op 24 september om 13.30 uur in het stadhuis van Vlissingen. De eerste twee thema’s waren ‘Stad en Middeleeuwen’ en ‘Stad en bouwen’.

Stad en bouwen
Tijdens het tweede symposium vertelde bouwhistoricus Ronald den Broeder over de geschiedenis van monumentale façades. Vlissingen is bijna 300 monumenten rijk. Door oorlogsgeweld is er van de oude bewoning weinig over. Toch zijn er huizen waar bijzondere bouwelementen verwijzen naar een ver verleden. Architect Johan de Koning toonde ‘moderne’ architectuur in Vlissingen en appelleerde aan de schoonheid daarvan die terug te vinden is in kleine, maar bepalende details. Voormalig Rijksarchitect Wytse Patijn ging in op de bebouwing van Boulevards en de gevolgen van een stijgende waterspiegel voor bewoning aan de Vlissingse kust.

Stad en ondernemen
Op het komende symposium zal dr. Willem van de Broeke de vraag stellen en misschien beantwoorden waar de creatieve ondernemingen uit de negentiende eeuw zijn gebleven. Dr. Ruud Paesie, maritiem historicus, duikt in de expansie van Nederland en de rol van Vlissingse ondernemingen daarin. Historicus dr. Jan Zwemer benadert de geschiedenis van de 19e en 20e eeuw vanuit sociaal-historische invalshoek.

Opgeven
Heeft u belangstelling voor dit symposium? Meld u dan aan door overmaking van  € 5,- op bankrekening NL40RABO0349339112 ten name van Stichting Innovatie Bibliotheek Vlissingen. Onder vermelding van uw naam, adres en e-mailadres.

Reageren

2 thoughts on “Symposium ‘Vlissingen en Ondernemen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA