BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 oktober 2015 @ 10:38 door | 1 reactie

Zeeuwse schrijvers opgelet: kort, korter, kortst…

Er is veel verborgen schrijftalent. Veel mensen (zoals jij misschien wel) schrijven gedichten, reisverhalen, blogs of zelfs complete romans, zonder dat dat echt opvalt. Het is lastig om via uitgevers aan de bak te komen. Nederland Schrijft biedt een podium aan iedereen die nog niet eerder gepubliceerd werk wil laten lezen.

Groot bereik
Via de website Nederland Schrijft, een initiatief van de bibliotheken, kan iedereen vanaf 15 jaar publiceren. En via de Bibliotheek en al haar leden bereik je nu eenmaal veel meer lezers dan via je eigen blog. Het werk kan door lezers beoordeeld worden en uitgevers kunnen er nieuw talent ontdekken.

Wedstrijd
Om nieuwe schrijvers te vinden, worden regelmatig schrijfwedstrijden georganiseerd. Ook dit najaar, van 1 tot en met 20 november, wordt een schrijfwedstrijd georganiseerd van korte verhalen. De wedstrijd is dit keer gekoppeld aan Nederland Leest vanwege de keuze voor een bundel Korte Verhalen door AL Snijders. Het thema van de verhalen is vrij, als het maar een kort verhaal is van maximaal 400 woorden. Dat is voor schrijvers een echte uitdaging. Het winnende verhaal wordt voorgelezen op NPO 4.

Stikkort
Er is een extraatje voor alle Zeeuwse deelnemers. Uit alle Zeeuwse inzendingen selecteren wij de beste verhalen en die bundelen we in een speciaal boekje dat de titel ‘Stikkort, Zeeuwse verhoaltjes’ zal dragen.  Op 28 november worden de boekjes overhandigd aan de Zeeuwse deelnemers in de Bibliotheek Vlissingen tijdens de feestelijke bijeenkomst Vlissingen Leest Voor. De schrijvers zullen hun verhaal dan ook (laten) voorlezen. Iets voor in de agenda dus!

Juryleden gezocht
Tot slot: Nederland Schrijft is op zoek naar redacteuren die het leuk vinden om de ingezonden verhalen te beoordelen. Redacteuren beoordelen op algemene voorwaarden (lengte, goed Nederlands etc) en uiteraard de opbouw en inhoud van het verhaal. Helaas kunnen ze er geen geldelijke vergoeding tegenover stellen. Uiteraard kan deelname wel vermeld worden op een profiel/cv. Heb je interesse? Stuur dan een mail met een korte motivatie/ervaring naar k.horst@bibliotheekeemland.nl

We zien al jullie korte verhalen graag tegemoet! Opsturen kan vanaf 1 november t/m 22 november 2015.

Reageren

One thought on “Zeeuwse schrijvers opgelet: kort, korter, kortst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA