BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

16 november 2015 @ 11:42 door | Geen reacties

DigiDesk organiseert Digicafés

In de Week van de Mediawijsheid organiseert de DigiDesk iedere middag een DigiCafé. Deze middagen staan in het teken van een ander digitaal thema. Op basis van de vragen die vaker gesteld worden aan de balie, zijn een aantal actuele thema’s geselecteerd. De medewerkers beantwoorden vragen, denken mee en geven bezoekers tips. Iedereen is welkom, gratis inloop.

De DigiDesk in Bibliotheek Vlissingen is sinds 2015 iedere werkmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Vlissingers kunnen er terecht met globale vragen over het gebruik van allerlei digitale media zoals tablets, laptops en  e-readers.

In de Week van de Mediawijsheid staat iedere middag een bepaald thema centraal bij de DigiDesk. Men kan er terecht met specifieke vragen en extra tips en trucs over het onderwerp verwachten. Er worden hand-outs meegegeven. Op informele wijze, met een kop koffie erbij, denken de medewerkers mee. Geen vraag is te gek.Digicafé-2015-poster

Thema’s Digicafé

  • Maandag 23 november: social media en games
  • Dinsdag 24 november: privacy en veilig internettten
  • Woensdag 25 november: Skype en WhatsApp
  • Donderdag 26 november: tablets
  • Vrijdag 27 november: e-books lenen

 

Digitale vaardigheden
De DigiDesk is ontwikkeld door Bibliotheek Vlissingen en richt zich op Vlissingers met weinig digitale basisvaardigheden. Het gaat hierbij om het werken met digitale informatie, met tablets, smartphones, e-readers, computers en internet. Omdat steeds meer informatie digitaal wordt aangeboden zijn goede digitale basisvaardigheden een voorwaarde. Iedereen moet kunnen werken met computers en internet om mee te kunnen doen in de huidige samenleving. Met een breed aanbod wil de Bibliotheek Vlissingers helpen om zich op dit terrein te ontwikkelen; zodat ze mee kunnen doen in de maatschappij.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA