BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

21 januari 2016 @ 16:20 door | Geen reacties

Drukbezochte activiteiten in de Bibliotheek

De Bibliotheek is dé ontmoetingsplek in de stad waar Vlissingers kunnen leren en waar ze zich cultureel kunnen ontplooien. We richten ons met ons activiteitenaanbod vooral op het vergroten van de taalvaardigheid en het stimuleren van het leesplezier van de inwoners. Vorig jaar organiseerden we een aantal grotere, populaire activiteiten en wat minder kleine lezingen/bijeenkomsten. Daarbij zochten we nadrukkelijk de samenwerking op met andere lokale partijen. Dit wierp zijn vruchten af, want we hadden hoge bezoekersaantallen! Wat deden we allemaal?

Iedere eerste en laatste woensdag van de maand organiseren we voorleesuurtjes voor peuters en kleuters in de Bibliotheek op school. Ook in 2016 gaan we daar natuurlijk mee verder!

 Kehi Omar van basisschool ’t Vlot werd de Voorleeskampioen 2015 van Vlissingen. In februari 2015 streden tien scholieren in de Bibliotheek om de Vlissingse Voorleestitel. De nummer twee, Soulaïman, ging zelfs door naar de landelijke voorleeswedstrijd in Utrecht.
-> Fotoverslag

In de Boekenweek (15 maart 2015) bracht de bekende kookjournaliste Karin Luiten onze Bibliotheek een bezoekje. Zij leerde meer dan 60 aanwezigen hoe zij zelf pesto kunnen maken, zonder pakjes en zakjes! Haar kookboeken vonden achteraf gretig aftrek.

In mei liepen er ruim 30 deelnemers mee met de poëtische wandeling door Vlissingen. De wandeling kwam voort uit het project “700 jaar Vlissingen, de stad, de dichter en de kunstenaar”. Hiervoor kozen 7 dichters 7 historische locaties in Vlissingen uit en schreven hier een gedicht over. De wandeling voerde langs alle locaties, intussen werd er voorgedragen uit de werken. Er kwam een mooi boek uit voort en dat is inmiddels uitgegeven en te koop. Het doel van het project was de opmerkelijke (historische) plaatsen van Vlissingen op unieke wijze te presenteren.

In het kader van Kinderjury kwam de bekende Mees Kees Show naar Vlissingen! Ruim 300 kinderen genoten van deze flitsende show in het Arsenaal Theater. Dit was de eerste grote activiteit die werd georganiseerd met verschillende Vlissingse partners. ->Foto’s

  • Symposia over Vlissingen

Samen met het Gemeentearchief Vlissingen werden er 4 drukbezochte symposia georganiseerd, ter ere van het 700-jarig bestaan van onze stad.

In de Kinderboekenweek bezochten tientallen kids onze Bibliotheek. Altijd weer een van de hoogtepunten van het jaar! -> Fotoverslag

Weer zo’n daverend succes! In de Kinderboekenweek kwam de Mad Science Show naar het Arsenaal Theater in Vlissingen. Voor een uitverkochte zaal organiseerden we met Boekhandel ’t Spui en de KOW een wetenschapsvoorstelling voor kinderen van 6 t/m 11 jaar.

In de Week van de Mediawijsheid stond de drone centraal. Wat kun je ermee, wat zijn de regels en hoe kun je veilig vliegen? Samen met de bibliotheken van Middelburg en Zeeuws-Vlaanderen stelden we een programma op. Hoogtepunt was de Drone Experience in de Timmerfabriek. Meer dan 60 deelnemers keken toe hoe professionele dronepiloten demonstratievluchten maakten. Natuurlijk mochten de kids zelf ook een rondje vliegen.
-> Fotoverslag

Er is genoeg schrijftalent in Zeeland! Dat bleek maar tijdens deze activiteit i.s.m. Nederland Schrijft. In het kader van Nederland Leest droegen ruim 15 lokale auteurs hun zelfgeschreven korte verhaal voor. Best spannend maar ze deden het toch maar! Hun verhalen zijn opgenomen in de verhalenbundel ‘Stikkort’.
-> Filmpje (You Tube) en foto’s.

2016: het jaar van samenwerkingjvhb_logo
2016 is het Jaar van het Boek. We zetten de samenwerking met lokale partners zoals Boekhandel ’t Spui, de Kinderopvang Walcheren en het nieuwe Theater Spoetnik voort om weer een mooi programma neer te zetten. We trappen af met de jeugdvoorstelling ‘Muziek maken met Muis’ tijdens de Nationale Voorleesdagen. In de agenda op onze website staan alle activiteiten die we al in de planning hebben staan. Maar dat breidt zich alleen maar uit. Graag tot ziens in de Bibliotheek!

 

Auteur

Rubrieken Activiteiten

Trefwoorden , ,

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA