BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

25 februari 2016 @ 16:52 door | 1 reactie

Tablet Café voor senioren in Ter Reede

TabletCafé Ter Reede

Vanaf januari 2016 organiseert de Bibliotheek in samenwerking met WVO Zorg maandelijks een Tablet Café in woonzorgcentrum Ter Reede. Iedere derde dinsdag van de maand ga ik vergezeld van een ICT-stagiair en een aantal vrijwilligers, naar dit Vlissingse woonzorgcentrum.

Gezelligheid voorop
Gezelligheid staat tijdens het Tablet Café voorop. Onder het genot van een kopje koffie of thee met uiteraard een koekje, kunnen bezoekers al hun vragen over tablets en smartphones kwijt bij onze experts. Maar de deelnemers delen ook tips en ervaringen met elkaar. Zo ontstaat er al snel een gezellige drukte waarbij ingewikkelde termen, handigheidjes en soms ook kreten van verbazing elkaar afwisselen.

Voor iedereen
Het Tablet Café is geschikt voor iedereen met een tablet of smartphone. Het maakt niet uit of je dagelijks met deze apparaten omgaat of dat je deze voor het eerst uit de verpakking haalt.  Ook mensen die ervaren zijn met tablets en smartphones en deze kennis willen delen, zijn van harte welkom.

Op ieder Tablet Café komen gemiddeld 25 bewoners en omwonenden van Ter Reede af. Sommigen vertrekken meteen als hun vragen beantwoord zijn, anderen blijven nog gezellig even nababbelen en luisteren naar de tips die de experts geven.

Veelgestelde vragen
Tijdens het Tablet Café worden er veel verschillende vragen behandeld. Die variëren van ‘Wat is een app en hoe kom ik hier aan?’ tot ‘Hoe maak ik gebruik van WiFi?’. Ook willen veel deelnemers weten hoe een e-mailaccount op hun apparaat kan worden ingesteld en op welke manier ze foto’s kunnen versturen.

De meeste vragen worden tijdens het Tablet Café zelf beantwoord. Soms komen er ook mensen langs met problemen waarvoor wat extra aandacht nodig is. Hen wordt aangeraden om een afspraak te maken met de DigiDesk in Bibliotheek Vlissingen.

Eerstvolgende TabletCafé
De eerstvolgende editie van het TabletCafé in Ter Reede is op dinsdag 15 maart van 14:00 – 16:00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Bibliotheek.

Er is ook een maandelijks TabletCafé in Bibliotheek ’t Spui. Dit vindt iedere laatste donderdag van de maand plaats tussen 14:00 – 16:00 uur.

Reageren

One thought on “Tablet Café voor senioren in Ter Reede

  1. […] sfeer Het Tablet Café is niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. Onder het genot van een kopje koffie of thee schuiven […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA