BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

26 april 2016 @ 11:00 door | Geen reacties

“Ik speelde alleen spelletjes, nu kan ik e-mailen!”

Hoe zet je een iPad aan? Wat zijn Apps? Hoe surf ik op het internet? Het zijn vragen die uitgebreid aan bod komen in de basiscursus iPad voor beginners. Een groep van zestien mensen maakt in tien lessen kennis met de belangrijkste functies van de iPad. “Ik weet nu waar de aan-knop zit van de iPad, dat is een begin he?!”, zei een gemotiveerde cursist.

Studenten
Studenten van de ICT-opleiding van Scalda verzorgen de lessen. Cursist Annemarie is daar zeer over te spreken. Ze zei: “Ik sprak laatst een kennis die een iPadcursus volgde in Middelburg en daar was één leraar aanwezig. Hier lopen zeven studenten rond, dat werkt fijn hoor!” Iedere week staat een andere student voor de groep om les te geven. Deze keer was Avirash Velayudhane de leraar van dienst. Het ontvangen, versturen en verwijderen van de E-mail stond in zijn les centraal.

Rumoerig
Avirash gaf de groep een opdracht”: “Ik stuur jullie allemaal een e-mail, probeer deze te openen en een mailtje terug te sturen.” De cursisten overlegde er druk oplos met elkaar. “Soms was het wel erg rumoerig. Het zijn senioren hè, die willen altijd gezelligheid”, zei de student lachend. De snelheid waarmee ze de leerstof oppakken verbaasde Avirash zich over: “Ik had het niveau lager geschat van te voren, ze leren erg snel.”

Behalve E-mailen leren de cursisten in de tien lessen ook meer over de apps, entertainment, foto’s en video’s en communiceren. In de laatste les op 30 mei krijgen ze een toets over de geleerde stof. Daarna kunnen ze de iPad wel handelen verwacht Avirash.

Nuttig
De meeste cursisten hebben thuis een laptop of iPad, maar een enkeling begint helemaal bij nul en krijgt een iPad in bruikleen. Avirash: “Eén cursist heeft geen internet thuis en daar nog nooit mee gewerkt. Na drie lessen sprak hij al over het aanschaffen van een iPad, dan merk je dat zo’n cursus nut heeft.” Annemarie heeft wel een laptop thuis. “Door deze iPad cursus hoop ik ook met mijn laptop handiger te worden. Ik speelde alleen maar spelletjes op mijn laptop, nu kan ik al e-mailen! Ik dacht dat ik een digibeet was, maar ik merk hier dat het reuze meevalt”, vertelde de cursist trots.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA