BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

19 juli 2016 @ 14:22 door | Geen reacties

Start pilot ‘zomerlezen’ op scholen

De vakantie komt in zicht. Heerlijk natuurlijk, maar vaak lezen kinderen in de vakantie minder dan normaal. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de vakantie niet lezen, na de vakantie een terugval in de leesontwikkeling hebben en hoe jammer is dat!

Daarom initieert de Bibliotheek Vlissingen de pilot ‘Zomerlezen’ voor kinderen en ouders van groep 3/4 van Het Kroonjuweel en De Combinatie. De Bibliotheek ondersteunt en faciliteert het zomerlezen op de scholen. De leerkracht heeft een sleutelrol naar de ouders en informeert hen over het samen lezen met hun kind in de zomervakantie.

De leesconsulent van de Bibliotheek op school maakt kinderen enthousiast om ook in de zomervakantie elke dag een kwartiertje te lezen.

Zomerleestassen
De kinderen van de groepen 3 en 4 ontvangen van de leesconsulent van de Bibliotheek een mooie zomerleestas. Naast geschikte boeken, zit er in elke zomerleestas ook een tijdschrift van ‘Dolfje weerwolfje’, een zomerleeslogboekje met stickers, een leesvel met de do’s en don’ts voor ouders én een voorleesboek. Want ook in de vakantie is het goed én gezellig om kinderen voor te lezen! zomerlezen foto1

Zomerleestas voor docenten
Voor de leerkrachten schiet het bijhouden van de jeugdliteratuur er nog al eens bij in. Daarom maakt de bieb ook voor hen een zomerleestas op maat. Daar zitten alvast een aantal leuke boeken voor de groep in, zodat ze die paraat hebben om voor te lezen in het nieuwe schooljaar.

Na de zomervakantie wordt het Zomerlezen met de kinderen en de ouders geëvalueerd. Als de resultaten positief zijn, dan willen we dit het volgend schooljaar op álle Vlissingse scholen aanbieden.

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA