BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

6 oktober 2016 @ 13:00 door | Geen reacties

Wiewerkt@BiebVlissingen: Caren Bungartz

Je kent Caren als één van de gezichten achter de receptiebalie van Bibliotheek Vlissingen. Caren Bungartz verhuisde in 2002 naar Zeeland, waar ze zich sindsdien als een vis in het water voelt. In 2014 rondde ze de opleiding Contactcenter Teamleider af. Vanuit een doorstroomfunctie als klantadviseur begon ze in 2015 als frontoffice medewerkster bij de Bibliotheek.

Caren is een rustig persoon. Ze vindt het heerlijk om met mensen te werken, wat dan ook één van de redenen is waarom ze zoveel plezier heeft in haar werk bij de bieb. Caren werkt zowel in de Bibliotheek in Vlissingen als in Souburg. ‘‘Ik ben het eerste aanspreekpunt voor bezoekers in de bieb. Ik houd me vooral bezig met vragen over de materialen die we uitlenen. Daarnaast heb ik allerlei administratieve taken, zo zorg ik ervoor dat gereserveerde boeken voor de leners klaar staan.’’

Ook verzorgt Caren maandelijkse themapresentaties, die thema’s bedenkt ze zelf. Ze zoekt relevante boeken, films en muziek uit en presenteert dit als geheel in de bieb. Deze maand licht ze het bijzondere thema ‘Chinese Bewegingsleer’ toe. Ze presenteert boeken en dvd’s over Tai Chi en Qigong.

Benaderbaar
Caren vindt het essentieel om als medewerker de klanten persoonlijke aandacht te geven. ‘‘Het is belangrijk iedereen als een individueel persoon te behandelen, niet als een ‘klantnummer’.” Wat Caren dan ook helemaal blij maakt, zijn de positieve reacties van klanten. ‘‘Laatst kwam er een oudere dame naar me toe. Ze was erg verlegen en met een onzekere houding vertelde ze me dat ze haar Engelse taalvaardigheden wat wilde opkrikken. Ik heb haar vervolgens een paar Engelse films aangeraden die haar daarbij zouden helpen. De volgende keer kwam ze enthousiast de Bibliotheek binnen en vertelde ze me dat ze de films geweldig vond! Ik heb vervolgens samen met haar nog meer films uitgezocht. Dat vind ik fijne ervaringen.’’

Ontmoetingsplek
Caren voelt zich helemaal op haar plek bij de Bibliotheek. “Er zijn zoveel aspecten die het een geweldige plaats maken. Niet alleen het gebouw, maar ook door maatschappelijke initiatieven als het Taalhuis en de DigiDesk waar burgers veel steun aan hebben. Bovendien ben ik gek op boeken, films en muziek. Nu zit ik elke dag midden tussen deze prachtige media.’’

dsc01027
Caren staat bezoekers graag te woord en helpt ze hun weg te vinden in de Bibliotheek.

Maatschappelijke waarde
‘‘De Bibliotheek is voor veel mensen een toevlucht. Ouderen die zich geïsoleerd voelen bijvoorbeeld, vinden het heerlijk om zich hier onder de mensen te bevinden. Daarom hoop ik dat de Bibliotheek een plek blijft, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.’’

Boekentips
Caren heeft twee absolute klassiekers als favoriet; ‘Honderd jaar Eenzaamheid’ van Gabriel García Márquez en ‘The Lord of the Rings’ van J.R.R. Tolkien. Van laatstgenoemde las ze de hele trilogie in drie dagen uit.

Haar actuele favoriet is ‘Het Oude Land’ van Dörte Hansen. ‘‘Dit boek gaat over mensen die op zoek zijn naar een plaatsje in het leven. Het is een fijngevoelige roman met prachtige beeldspraak die boeide van de eerste tot de laatste bladzijde.’’

boeken-caren-bungartz
De boekentips van Caren.

Wil je nog meer boekentips? Kom dan langs. Caren en onze andere collega’s staan voor je klaar om je persoonlijk te helpen een boek of film te vinden die bij je past.

Auteur

Rubrieken Algemeen, Dienstverlening

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA