BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

24 oktober 2016 @ 10:12 door | Geen reacties

Wiewerkt@BiebVlissingen: Tessa Modderman

Tessa’s loopbaan bij de Bibliotheek begon in april 2013 toen ze voor haar HBO opleiding pedagogisch medewerker stage ging lopen bij de VoorleesExpress. Na deze stageperiode werd haar een bijbaan als receptiemedewerkster aangeboden, wat ze nog steeds met plezier doet.

Tessa is te omschrijven als serieus, behulpzaam, sociaal en proactief. “Ik zit niet graag stil. Ik wil altijd bezig zijn. Gelukkig hoef ik me bij de Bibliotheek geen moment te vervelen” vertelt ze.

VoorleesExpress
Tessa was tijdens haar stageperiode betrokken bij het opzetten van de VoorleesExpress Walcheren. “Het initiatief stond destijds nog in zijn kinderschoenen. We moesten vooral veel informatie inwinnen bij Bibliotheken die al langer met de VoorleesExpress werkten. Het was enorm leerzaam om het idee uit te werken.’’

Tessa was ook als voorlezer actief. ‘‘Het is een geweldig idee dat je een beetje bijdraagt aan de taalontwikkeling van het kind. Het sloot bovendien goed aan bij mijn opleiding, want ik had veel contact met kinderen.’’

Bijbaan
Toen Tessa na haar stageperiode gevraagd werd als baliemedewerkster, hoefde ze daar geen moment over na te denken. ‘‘Als kind kon ik al uren door de bieb ronddolen en vermaakte ik mezelf met de puzzels, strips en boeken. Nog steeds vind ik het een geweldige plek. Ik ben zelf dan ook gek op boeken en films.’’

Taken
Het is voor Tessa belangrijk dat de Bibliotheek er aantrekkelijk uitziet voor bezoekers. ‘‘Voordat de eerste bezoekers komen, moet de Bibliotheek er netjes uitzien. Ik zorg ervoor dat het krantenhoekje netjes is en dat de nieuwste tijdschriften in de kast liggen.’’ Daarnaast helpt ze de bezoekers met vragen en problemen waar ze tegen aanlopen. ‘‘Ik wil graag benaderbaar voor de bezoekers zijn. Soms zie ik klanten binnenlopen die iets willen vragen. Hoe kan ik een boek online reserveren? Vaak aarzelen mensen om voor zulke dingen naar me toe te komen. Dan neem ik het initiatief.’’

Tessa is pas tevreden als de klant tevreden is. ‘‘Er was een keer een mevrouw die graag een specifiek boek over vogelspotten wilde lenen. Dat boek hadden we helaas niet in de catalogus. Ik heb een verzoek om aanschaf gedaan, maar het boek zou er dan niet direct zijn en ze had het snel nodig. Een andere optie was om het boek online te kopen, maar ze had geen idee hoe dat moest. Dus hebben we geregeld dat ik dat boek voor haar zou bestellen via een online boekenshop. Ze was zo dankbaar dat ze een pak koekjes kwam brengen.’’

dsc01047
Tessa is pas tevreden als de klant tevreden is.

Houvast
In de drie jaar dat ze als baliemedewerkster werkt, heeft Tessa wel gemerkt dat mensen veel steun hebben aan de Bibliotheek. ‘‘Ik zie dat veel gezinnen veel plezier beleven aan het uitkiezen van boeken en het ontmoeten van elkaar. Ook voor ouderen is het echt een steunpunt. Ik zie de Bibliotheek echt als een plek waar jong en oud samenkomt. Om deze redenen hoop ik dat Bibliotheek Vlissingen in zijn vertrouwde vorm zal blijven bestaan, ook al zal de fysieke plek misschien wel veranderingen ondergaan.’’

Boekentips
Het laatst gelezen boek van Tessa is ‘Lang Leve de Liefde’ van Jill Mansell. ‘‘Het is een heerlijk luchtig romannetje dat lekker wegleest. Echt een boek om in de vakantie te lezen.’’

Tessa is ook een liefhebster van zogeheten Young Adult-boeken. ‘Vervloekt’ van Josephine Angeline vindt zij een echte aanrader. ‘‘Ik hou er van mezelf even onder te dompelen in een ander wereldje.’’

Een boekenreeks die Tessa ook absoluut kan aanraden is ‘De Hongerspelen’-serie (‘The Hunger Games’) van Suzanne Collins. ‘‘Ik vind het toekomstbeeld intrigerend. De beschreven zusterliefde raakt me en ik vind het ontroerend te zien hoe het hoofdpersonage voor haar zusje opkomt. Bovendien heeft Suzanne Collins een mooie schrijfstijl.’’

de-boekentips
De boekentips van Tessa.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening, Overige

Trefwoorden

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA