BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

20 december 2016 @ 10:29 door | 1 reactie

De gezichten van de DigiDesk

Wie zijn de mannen achter de DigiDesk? Maak kennis met Kevin en Julian!

Kevin en Julian volgen beiden de MBO-opleiding ICT Netwerkbeheer aan het Scalda in Vlissingen. Daar leren ze hoe ze allerlei computerproblemen kunnen oplossen. Ze lopen stage bij Bibliotheek Vlissingen met als voornaamste taak het beheren van de DigiDesk.

Kevin en Julian komen allebei uit Vlissingen. Kevin is een echte voetballer en is regelmatig op het voetbalveld te vinden om een balletje te trappen. Julian is al net zo sportief en is een fanatieke kickbokser.

Kevin loopt nu twee maanden stage bij Bibliotheek Vlissingen, Julian is daarentegen net begonnen aan zijn stage. Als hun stageperiode voorbij is, volgen nieuwe stagiairs hen weer op. Dat betekent dat er hele jaar door iemand achter de DigiDesk te vinden is.

Helpen
Wat vinden de studenten zo leuk aan het werk achter de DigiDesk? Kevin vertelt: “Het is leuk om iedere dag andere mensen met verschillende problemen te helpen. Het is erg afwisselend.”

Julian is het daarmee eens: “De omgang met klanten vind ik erg leuk. Ik vind het fijn dat ik de bezoekers kan helpen met hun computerproblemen.”

Specialiteiten
Wat zijn de specialiteiten van Kevin? “Ik vind het belangrijk dat mensen zelfstandig leren werken op de computer. Ik laat ze stapsgewijs zien hoe ik bepaalde problemen oplos, zodat ze zelf weten wat ze moeten doen, als het probleem nog een keer voorkomt” vertelt Kevin.

Met wat voor klachten komen klanten naar de DigiDesk? Kevin: “Klanten komen vaak met vragen over smartphones, tablets en hun computer. We helpen bijvoorbeeld ook met het aanmaken van een account op een bepaalde website.”

“Daarnaast doen we ook gratis checks voor laptops en computers. We halen veel overbodige programma’s van de computer. Het resultaat is vaak dat de computer weer een stuk sneller reageert” vertelt Julian.

Heb jij ook een vraag over digitale zaken? Of wil jij de gratis apk-check voor laptops doen? Kevin en Julian staan iedere werkdag van 13.00 – 17.00 uur voor je klaar bij de DigiDesk in Bibliotheek Vlissingen.

Auteur

Rubrieken Dienstverlening

Trefwoorden , ,

Reageren

One thought on “De gezichten van de DigiDesk

  1. Pc trends schreef:

    Het lijkt me inderdaad leuk om achter een digiDesk te werken.

    Gr.
    Steven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA