BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

Alle berichten van april 2012

Ik mag mezelf graag omschrijven als een echt ouderwetse, door boeken bedorven, bibliothecaris.
Op mijn weg van oproepkracht met een nul-uren contract tot mijn huidige functie heb ik alle hoeken en gaten van Bibliotheek Vlissingen gezien. Van uitleenbalie tot exploitatie van een medische bibliotheek, van aanschaf collectie tot literatuuronderzoek, van themadossier tot romanadvies. Dit zijn inderdaad activiteiten van zeer diverse aard, wat oomk correspondeert met mijn brede interessesfeer.
Van mij kunt u (enigszins lijvige) bijdragen verwachten over onderwerpen die mij bezighouden, opvallen of verrassen. Dit kan van alles zijn, als het maar iets met de bibliotheek, lezen, informatie of zoeken van doen heeft. Zo’n link is overigens vrij snel gelegd.

19 april 2012 @ 08:52 door | 2 reacties

Stimulerende wanorde

Als je eenmaal voor het bibliotheekvak hebt gekozen valt er niet meer aan te ontkomen. Dan word je al snel geregeerd door strakke SISO-schema’s, PIM-categorieën of genreclusters: structuren en systemen gebaseerd op ordening en consistentie. Geboren uit vrees de weg kwijt te raken in een slecht toegankelijk boekenlabyrint, de angst om niet te vinden wat gevonden moet worden. Orde Als reactie op deze rigide ordeningsprincipes (of is het een vorm van stil verzet?) wil ik op andere terreinen de teugels nogal eens laten vieren. Zo is mijn werkplek allesbehalve een toonbeeld van orde en overzicht: tussen de opengeslagen tijdschriften, stapels papierwerk en paperclips liggen ook zaken als beschimmelde broodkruimels en…

lees verder...
coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA