BiebBlog

Vlissingen

Bibliotheekmedewerkers
aan het woord

Alle berichten van oktober 2011

Ik mag mezelf graag omschrijven als een echt ouderwetse, door boeken bedorven, bibliothecaris.
Op mijn weg van oproepkracht met een nul-uren contract tot mijn huidige functie heb ik alle hoeken en gaten van Bibliotheek Vlissingen gezien. Van uitleenbalie tot exploitatie van een medische bibliotheek, van aanschaf collectie tot literatuuronderzoek, van themadossier tot romanadvies. Dit zijn inderdaad activiteiten van zeer diverse aard, wat oomk correspondeert met mijn brede interessesfeer.
Van mij kunt u (enigszins lijvige) bijdragen verwachten over onderwerpen die mij bezighouden, opvallen of verrassen. Dit kan van alles zijn, als het maar iets met de bibliotheek, lezen, informatie of zoeken van doen heeft. Zo’n link is overigens vrij snel gelegd.

28 oktober 2011 @ 08:21 door | Geen reacties

Losbollig eikeltjesvolk

Nu de wind de restanten van de nazomer heeft weggeblazen, vergeelde bladeren rond dwarrelen en eikels massaal op de grond vallen, is het de tijd bij uitstek voor een beetje nostalgie. ‘Back to the Sixties’, want in die tijd verscheen het meest herfstige boek dat de Nederlandse literatuur kent. Het magnum opus van een van de grootste multitalenten die Nederland ooit heeft voortgebracht: Jean Dulieu (1921-2006), de geestelijk vader van Paulus de Boskabouter. Veelzijdig getalenteerd Dulieu, pseudoniem van Jan van Oort, was een zeer veelzijdig kunstenaar. Hij kon niet alleen meesterlijk schrijven, tekenen en schilderen, hij bracht zijn figuren ook tot leven door ze tussen 1955 en 1964 in hoorspelen…

lees verder...
coded with care by codetikkers.nl, ontwerp IDA